Oranje-opponent Oostenrijk verliest, Benzema bekroont terugkeer niet met goal

03-06-2021 00:01 Laatste update: 00:05
8

Oostenrijk, dat op het EK de degens zal kruisen met Oranje, heeft woensdagavond een kansloze nederlaag geleden tegen Engeland. Het werd echter 'maar' 1-0 voor de Engelsen. Karim Benzema heeft een hoofdrol vertolkt bij zijn rentree voor de Franse nationale ploeg.

Engeland - Oostenrijk 1-0
Engeland begon niet met haar sterkste opstelling aan het treffen met Oostenrijk. Opvallend was dat Jesse Lingard, die de definitieve EK-selectie niet haalde, in de basis stond bij de formatie van Gareth Southgate. Engeland maakte vanaf de start van het duel het spel. In de 56ste minuut resulteerde dat ook in een voorsprong, na een treffer van Bukayo Saka. In de laatste fase van het duel kreeg Oostenrijk voor het eerst in de wedstrijd ook mogelijkheden om te scoren. Dat lukte de ploeg echter niet: 1-0 werd ook de einduitslag. Een smetje op de overwinning voor Engeland was het uitvallen van Trent Alexander-Arnold, wiens EK mogelijk in gevaar komt.

Frankrijk - Wales 3-0
Benzema maakte tijdens het duel met Wales voor het eerst sinds ruim vijf jaar weer zijn opwachting bij Frankrijk. In de eerste helft kreeg de spits vanaf de strafschopstip de kans om ook meteen weer te scoren. Benzema faalde echter: hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Danny Ward.

Uiteindelijk wist Frankrijk Wales met 3-0 over de knie te leggen, door goals van Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé. Benzema wist dus niet meer te scoren, al was hij daar wel nog een aantal keer dichtbij.