Goal Weghorst en assist Memphis geen toeval: 'Op de training gebeurde hetzelfde'

Goal Weghorst en assist Memphis geen toeval: 'Op de training gebeurde hetzelfde'

06-06-2021 20:16
20

Wout Weghorst stond zondagochtend op met een speciaal gevoel. De spits maakte enkele uren later zijn eerste goal voor Oranje, wat voor grote ontlading zorgde bij hem.

Voor de camera van de NOS wordt Weghorst gevraagd naar de ontlading die bij hem loskwam, nadat hij scoorde. "Het was pure blijdschap", vertelt hij. "Dit was mijn eerste goal natuurlijk. Dat is gewoon mooi, met name omdat het een belangrijke treffer is. Soms sta je op en heb je het gevoel dat het een speciale dag wordt. Dat gevoel had ik vandaag. Ik wist het."

Dat Weghorst scoorde op aangeven van Memphis Depay, was volgens de spits van VfL Wolfsburg geen toeval. "Gisteren op de training gebeurde hetzelfde toevallig nog. Ik heb hem toen ook wat beelden laten zien van eenzelfde loopactie van mij tegen Schotland. Nu was het de perfecte bal met de perfecte snelheid. Uiteindelijk sta ik er om dat soort ballen af te maken."

Vlak na zijn goal, werd Weghorst door bondscoach De Boer gewisseld. De zesvoudig international werd toen luidkeels toegezongen door het aanwezige publiek. "Dat is super natuurlijk", besluit Weghorst.