UEFA reageert op kritiek van Denen: 'Daardoor hadden we geen andere opties'

UEFA reageert op kritiek van Denen: 'Daardoor hadden we geen andere opties'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 19:55ma 14-06-2021 om 19:55

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 21:09ma 14-06-2021 om 21:09

De UEFA vindt dat het geen fout heeft begaan door het duel tussen Denemarken en Finland uit te laten spelen. Vlak voordat het rustsignaal bij dat duel klonk, zakte Christian Eriksen akelig in elkaar na een hartstilstand.

In een bericht van persbureau AP verdedigt de UEFA het besluit om de wedstrijd op dezelfde dag nog uit te spelen. "We zijn er zeker van dat de zaak met het grootste respect voor de spelers is behandeld", stel het bestuursorgaan van de bond. "Er werd pas besloten om de wedstrijd te hervatten, nadat de twee teams hadden gevraagd om de wedstrijd op dezelfde avond af te maken."

Bij Denemarken stelt men dat het twee opties kreeg van de UEFA: het duel op zaterdagavond uitspelen óf zondag om 12.00 uur. Daar zijn de selectie en staf van het land achteraf niet blij mee. De UEFA laat weten waarom Denemarken moest kiezen uit die twee mogelijkheden. "De behoefte van de spelers om 48 uur rust tussen de wedstrijden te hebben, zorgde ervoor dat we geen andere opties hadden."

Het treffen tussen Denemarken en Finland eindigde uiteindelijk in een 0-1 overwinning voor het laatstgenoemde land. Donderdag speelt Denemarken haar volgende EK-duel tegen België. Finland speelt een dag eerder tegen Rusland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws