Ten Hag onthult: Feyenoord had 1,2 miljoen over voor Arnautovic en was al akkoord

Ten Hag onthult: Feyenoord had 1,2 miljoen over voor Arnautovic en was al akkoord

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 17:42wo 16-06-2021 om 17:42

Marko Arnautovic had niet alleen naar PSV, maar ook naar Feyenoord gekund. Ajax-trainer Erik ten Hag onthult dat de veelbesproken Oostenrijker FC Twente ooit 1,2 miljoen euro op had kunnen leveren: trainer Steve McClaren voorkwam dat echter.

Ten Hag was in het seizoen 2007/2008 assistent van trainer Fred Rutten en kreeg in het daaropvolgende seizoen met McClaren te maken. In de tussentijd meldde Feyenoord zich voor Arnautovic. "In die tussenliggende fase lag het technisch beleid op mijn bordje. De leiding van de club was akkoord met Feyenoord voor een bedrag van 1,2 miljoen", onthult Ten Hag in gesprek met TC/Tubantia. "En dat vonden ze veel geld voor een reserve."

Ten Hag wilde Arnautovic echter graag behouden. McClaren bleek gemakkelijk te overtuigen. "Is die jongen goed, vroeg hij. Ik zei: hij is de beste. Waarop Steve antwoordde: dan gaat de deal niet door. Schoorvoetend moest de leiding terug naar Feyenoord. Een jaar later was zijn marktwaarde elf miljoen euro."

Arnautovic vertrok in 2009 op huurbasis naar Internazionale en werd één jaar later verkocht aan Werder Bremen. Daar speelde hij zich in de kijker bij PSV, maar die deal ging niet door. Anno 2021 is Arnautovic actief in China en is hij tegen een schorsing op het EK aangelopen. Nadat hij scoorde tegen Noord-Macedonië, liet hij zich verbaal gaan: hierdoor mist hij het treffen met Oranje van donderdag.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws