Real Madrid bevestigt: boegbeeld Sergio Ramos wordt na zestien jaar uitgezwaaid

Real Madrid bevestigt: boegbeeld Sergio Ramos wordt na zestien jaar uitgezwaaid

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 21:32wo 16-06-2021 om 21:32

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 21:39wo 16-06-2021 om 21:39

Sergio Ramos gaat Real Madrid na zestien jaar verlaten. Het boegbeeld zal donderdag zijn vertrek toelichten, in het bijzijn van clubvoorzitter Florentino Pérez.

Dat heeft De Koninklijke woensdagavond bekendgemaakt via de clubkanalen. Ramos loopt aan het einde van de maand uit zijn contract: club en speler zijn lange tijd bezig geweest met een verlenging van die verbintenis, maar konden geen akkoord bereiken. Donderdagmiddag wordt er officieel afscheid genomen, zoals eerder op de woensdagavond al duidelijk werd. Ook Pérez zal aanwezig zijn om Ramos uitgeleide te doen, benadrukt Real Madrid.

De centrale verdediger kwam in 2005 over van Sevilla en speelde bijna zevenhonderd officiële wedstrijden voor Real Madrid. In zestien jaar tijd werd hij vijf keer landskampioen met De Koninklijke, mocht hij vier keer de Champions League omhooghouden en groeide hij uit tot recordinternational van Spanje.

In zijn laatste Real Madrid-seizoen werd Ramos echter voortdurend geteisterd door fysieke ongemakken. Of en waar hij volgend seizoen actief zal zijn, is nog even afwachten: Ramos werd in het geruchtencircuit al gelinkt aan Manchester City en zijn jeugdliefde Sevilla.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws