Sneijder lacht om Hummer-grap, maar tikt Genee ook op de vingers: Te persoonlijk

Sneijder lacht om Hummer-grap, maar tikt Genee ook op de vingers: "Te persoonlijk"

16-06-2021 22:15 Laatste update: 22:24
85

Wesley Sneijder is woensdagavond te gast bij De Oranjezomer en wordt geconfronteerd met het Hummer-fragment. De recordinternational van het Nederlands elftal kan er smakelijk om lachen, maar was minder gelukkig met andere grappen die in de loop der jaren door Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee zijn gemaakt.

In de beginjaren van het programma – toen nog Voetbal International geheten – werd Sneijder gespot in een Hummer, tot hilariteit van Van der Gijp. "Het schijnt dat ze die stoel weggehaald hebben en dat hij staand auto staat te rijden", liet die toen schaterlachend weten. Sneijder kan hier smakelijk om lachen. "Als jullie grapjes maken over mijn lengte, mijn gewicht: kan mij wat schelen", vertelt hij in de vroege uitzending van woensdag. "Die Hummer vind ik nog steeds leuk. Ik houd hier ook wel van, dit is humor en ik ben zelf ook zo. Ik lig hier niet wakker van."

Dat was met andere grappen van het drietal echter wél het geval. Zo suggereerde Derksen ooit tijdens het WK van 2010 dat Sneijders toenmalige partner Yolanthe Cabau van Kasbergen 'die andere tien spelers ook maar eens moest verwennen'. Sneijder heeft een aantal keer contact gezocht. "Er waren ook wel heftiger dingen bij, Wilfred. En dat weet jij ook. En daarvoor heb je mij aan de telefoon gehad", richt hij zich tot Genee. "Als dingen te persoonlijk worden: niet eens gericht naar mij, maar naar mensen in mijn omgeving, daar kan ik kwaad om worden."