Belgen bespreken twee Makkelie-momenten: Het is onwaarschijnlijk, amateuristisch

Belgen bespreken twee Makkelie-momenten: "Het is onwaarschijnlijk, amateuristisch"

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 07:40do 17-06-2021 om 07:40

Het optreden van Danny Makkelie tijdens Rusland-Finland is kritisch besproken in België. De leidsman uit Dordrecht ging tijdens twee momenten flink in de fout, vonden de analisten van Villa Sporza.

Vroeg in de wedstrijd haalde Dmitri Barinov door op tegenstander Glen Kamara: Makkelie liet echter doorspelen. "Voor mij is dit rood", aldus Gunther Schepens in de late night show van Sporza. Voormalig Rode Duivel Steven Defour vond het vreemd dat de VAR niet ingreep. "Je hebt de VAR juist om zulke fouten te bestraffen. Bij die eerste fase kun je tegen een scheidsrechter zeggen: kom eens naar het scherm kijken."

Later in de eerste helft was het juist Kamara die geel kreeg: Kamara tikte half vallend de bal voor de voeten van Roman Zobnin weg en raakte zijn inkomende tegenstander. Wesley Sonck vond echter dat Zobnin juist de overtreding maakte en wond zich flink op over dit moment. "Dat snap je toch niet? Die jongen krijgt daar een gele kaart voor, omdat die andere te laat is. Het is onwaarschijnlijk, amateuristisch", aldus de oud-spits van onder meer Ajax. Volgens Sonck mist Makkelie 'voeling' met het voetbal. "Onwaarschijnlijk. Als je dit niet ziet, dan heb je niet gevoetbald. Dan weet je dat niet."

Makkelie floot woensdagmiddag zijn tweede wedstrijd op het EK, nadat hij op de openingsavond al de leiding had over Italië-Turkije. De Dordtenaar is naast Björn Kuipers de tweede Nederlandse arbiter op het toernooi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws