Cruciale wedstrijd Slowakije-Spanje in groep E onder leiding van Kuipers

Cruciale wedstrijd Slowakije-Spanje in groep E onder leiding van Kuipers

Gepubliceerd: maandag 21 juni 2021 om 11:09ma 21-06-2021 om 11:09

Laatste update: maandag 21 juni 2021 om 13:17ma 21-06-2021 om 13:17

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft woensdag de leiding tijdens het cruciale duel tussen Slowakije en Spanje in groep E. De Spanjaarden hebben een overwinning nodig om een plek in de achtste finale veilig te stellen.

Door twee gelijke spelen tegen Zweden (0-0) en Polen (1-1) staat Spanje momenteel derde in groep E. Slowakije, de tegenstander aankomende woensdag, heeft drie punten. Zweden heeft vier punten en Polen staat na twee wedstrijden op één punt. Kuipers heeft dus de leiding over een wedstrijd waar de stempel 'cruciaal' op gedrukt kan worden.

Het is op dit EK de tweede wedstrijd voor de arbiter uit Oldenzaal. Eerder floot Kuipers de wedstrijd Denemarken-België (1-2). In de tiende minuut van die wedstrijd legde Kuipers het spel stil voor een eerbetoon aan de Deen Christian Eriksen, wat hem veel complimenten opleverde.

In Sevilla wordt Kuipers woensdag bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De vrouwelijke Franse arbiter Stéphanie Frappart is de vierde official en Pol van Boekel fungeert als videoscheidsrechter. Slowakije-Spanje begint woensdagavond om 18.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws