Volgende Oranje Leeuwin maakt transfer: Van de Donk verlaat Arsenal na zes jaar

Volgende Oranje Leeuwin maakt transfer: Van de Donk verlaat Arsenal na zes jaar

21-06-2021 16:31 Laatste update: 16:43
6

Daniëlle van de Donk is de volgende Oranje Leeuwin die een fraaie zomertransfer heeft gemaakt. De 29-jarige Brabantse verruilt Arsenal voor grootmacht Olympique Lyon, maakt L'OL maandag via de officiële kanalen bekend.

Olympique Lyon was jarenlang ongenaakbaar in het vrouwenvoetbal, maar is in eigen land na veertien (!) jaar onttroond door Paris Saint-Germain en heeft ook voor het eerst sinds 2015 de Champions League niet gewonnen. Lyon heeft als 'wraak' echter de Chileense keepster Christiane Endler en de Deense aanvalster Signe Bruun losgeweekt van PSG. Van de Donk is de derde aanwinst die op maandag is gepresenteerd.

De 114-voudig Oranje-international, binnenkort actief op de Olympische Spelen in Tokio,  speelde al zes jaar bij Arsenal, aan de zijde van Vivianne Miedema en Jill Roord. Van de Donk is lang niet de enige Oranje-international die van club wisselt: Roord is ook al vertrokken bij The Gunners en speelt komend seizoen bij VfL Wolfsburg. PSV-topschutter Joëlle Smits is ook naar Wolfsburg vertrokken, net als Lynn Wilms (FC Twente). Aniek Nouwen verruilt PSV juist voor Chelsea.