De Mos lyrisch: 'Europese topklasse, ongelooflijk hoe die speelt bij Oranje'

De Mos lyrisch: 'Europese topklasse, ongelooflijk hoe die speelt bij Oranje'

Gepubliceerd: dinsdag 22 juni 2021 om 12:15di 22-06-2021 om 12:15

Aad de Mos is diep onder de indruk van Stefan de Vrij. De verdediger van het Nederlands elftal komt volledig tot zijn recht in het 5-3-2-systeem, ziet de oud-trainer.

De Mos vond de tweede helft tegen Noord-Macedonië, toen Oranje in een 4-3-3-systeem speelde, een stuk beter dan het spel voor rust, maar stelt dat bondscoach Frank de Boer moest vasthouden aan 5-3-2. "Gewoon zo laten", zegt De Mos, die maandagavond in de Johan Cruijff Arena was, tegenover ESPN.

"Het stáát achterin: ik vind De Vrij van Europese topklasse, het is ongelooflijk hoe die speelt. Maar Oranje heeft natuurlijk ook wel een paar waarschuwingen gehad met die afgekeurde goal en dat schot op de paal. Het heeft te maken met mentaliteit. Dit Oranje moet altijd scherp beginnen."

De Boer moet in de achtste finale weer teruggrijpen op Marten de Roon, vindt De Mos. "Dan voelen Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zich beter. Ryan Gravenberch (verving De Roon tegen Noord-Macedonië, red.) kan vreselijk goed voetballen, maar met hem erbij wordt het een beetje te veel van hetzelfde."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met De Mos?

Ja
82%
Nee
18%
(903 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws