'United en Dortmund zijn akkoord: gigantische transfersom voor Sancho'

'United en Dortmund zijn akkoord: gigantische transfersom voor Sancho'

30-06-2021 20:02 Laatste update: 20:14
105

Jadon Sancho speelt komend seizoen bij Manchester United. Met dat nieuws pakken Bild en Fabrizio Romano woensdagavond uit. De Engelse aanvaller wordt voor een bedrag tussen de 85 en 95 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund.

De Duitse krant weet te melden dat United en Dortmund akkoord zijn over de transfersom en dat bevestiging binnen een paar dagen wordt verwacht. Later zal Sancho ook zijn nieuwe vijfjarigecontract ondertekenen. De vleugelaanvaller is nu nog met Engeland op het EK actief.

Wedden

Meer odds

Het transferbedrag is vastgesteld op tenminste 85 miljoen euro. Dat bedrag moet United hoe dan ook overmaken aan Borussia Dortmund, terwijl daar nog een miljoen of tien aan bonus bij zou kunnen komen. 95 miljoen is dus het maximale transferbedrag.

Na een jaar proberen slaagt United er nu dus eindelijk in om de 21-jarige vleugelaanvaller over te nemen. De transfer mag pikant genoemd worden, aangezien Sancho opgeleid werd door aartsrivaal Manchester City. Zij lieten hem in 2017 nog naar Duitsland gaan.