Pröpper reageert op pikante move: 'Heb het er best wel moeilijk mee gehad'

Pröpper reageert op pikante move: 'Heb het er best wel moeilijk mee gehad'

01-07-2021 20:55
87

Robin Pröpper vindt het 'erg moeilijk' om Heracles Almelo in te ruilen voor aartsrivaal FC Twente. De voormalig aanvoerder van de Almeloërs heeft uiteindelijk voor zichzelf gekozen door te tekenen in Enschede.

"Ik heb het er best wel moeilijk mee gehad en heb er ontzettend lang over nagedacht", vertelt Pröpper over zijn transfer naar Twente voor de camera van RTV Oost. "Uiteindelijk zijn er een aantal dingen gebeurd waardoor ik toch voor Twente heb gekozen. Uiteraard begrijp ik het sentiment en de supporters. Ik weet ook wat er allemaal speelt en dat vind ik erg moeilijk. Ik heb er rekening mee gehouden, alleen moet je uiteindelijk voor jezelf kiezen. Dat heb ik dus gedaan."

De grote wens van Pröpper was om een nieuwe club in het buitenland te vinden. Dat is niet gelukt. "Ik heb altijd aangegeven dat ik dat wil. Ik heb daar alleen niet het juiste plaatje gevonden", stelt 27-jarige stopper, waarna hij vertelt dat Twente niet de enige club was met interesse. "Twee of drie clubs waren uiteindelijk echt concreet. Daar heb ik over nagedacht, waarna Twente als winnaar uit de bus is gekomen."

Pröpper zette donderdag zijn handtekening onder een driejarig contract. Voordat het officieel werd, was het al bekend dat de geboren Arnhemmer naar Twente zou gaan. Dat leidde tot boze reacties onder de Heracles-fans.