Schmidt: 'Dat moet echt beter bij PSV. Het gat met Ajax was groot, te groot'

Schmidt: 'Dat moet echt beter bij PSV. Het gat met Ajax was groot, te groot'

07-07-2021 14:58 Laatste update: 15:08
147

Roger Schmidt is dik tevreden over de progressie die PSV heeft geboekt in de nog prille voorbereiding. Over twee weken moeten de versterkte Eindhovenaren er staan: Galatasaray is de tegenstander in de tweede voorronde van de Champions League.

Met aankopen Joël Drommel, André Ramalho, Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Phillipp Mwene in de gelederen is PSV er bijna klaar voor. "We konden wel wat nieuwe energie in het team gebruiken", erkent Schmidt op de officiële website van PSV.

"Tegelijkertijd zit er meer potentie in het team dat we vorig seizoen al bijeen hadden. Het ding is dat een eerste jaar met een nieuwe speelstijl, die door een gedeelte van de spelersgroep wel en door een ander deel nog niet beheerst wordt, altijd wat problemen oplevert. Ik denk dat we op dit moment een goede mix hebben. De balans is door de nieuwe aanwinsten beter dan afgelopen seizoen."

Tactisch is er nog genoeg ruimte voor verbetering, benadrukt Schmidt. "Met name in het teamspel. Zo kunnen we succesvoller zijn in balveroveringen. Dat ging afgelopen seizoen bij vlagen goed, maar bij vlagen ook helemaal niet. We waren niet stabiel. Dat moet echt beter om komend seizoen succesvol te kunnen zijn. Het gat met Ajax was groot. Te groot."

De veelbesproken 4-2-2-2-formatie is dan ook niet heilig voor Schmidt. "We staan altijd open voor nieuwe zaken en spelsystemen. Het enige wat voor mij onbespreekbaar is, is het veranderen van onze actieve manier van spelen. We blijven met een hoge intensiteit spelen, willen sterk zijn in de omschakeling en tegenstanders onder druk zetten."