AZ houdt voet bij stuk: 'Duidelijk dat wij niet gaan verkopen aan concurrentie'

AZ houdt voet bij stuk: 'Duidelijk dat wij niet gaan verkopen aan concurrentie'

08-07-2021 16:34
322

AZ is niet van plan om spelers aan andere Nederlandse clubs te verkopen. De Alkmaarders vinden dat ze onderdeel zijn van de top-vier en willen daar ook naar handelen.

Dat betekent dat clubs als Ajax, PSV en Feyenoord geen navraag hoeven te doen naar spelers van AZ. "Het lijkt me duidelijk dat je je beste spelers niet gaat verkopen aan de concurrentie", zegt trainer Pascal Jansen tegen ESPN. "Ik kan me helemaal vinden in de geluiden die ik het afgelopen jaar hier heb gehoord, dat het duidelijk is wat wij daar als club van vinden."

Op de vraag of AZ-spelers dan alleen maar naar het buitenland kunnen vertrekken, reageert de oefenmeester bevestigend. "Als je het zo stelt wel, ja. Je gaat er pas over nadenken als dingen concreet zijn, maar wij willen in die top-vier spelen en dan zou het raar zijn als je je beste spelers van de hand doet aan andere concurrenten. Ik kan me het standpunt van AZ goed voorstellen."

Voor het EK werd Owen Wijndal, de linksback van de Alkmaarders, veelvuldig aan Ajax gelinkt. Als de clubleiding van AZ echt voet bij stuk wil houden, kan hij dus niet naar Amsterdam vertrekken en zal hij naar het buitenland moeten gaan.