Pérez in opspraak na uitgelekt audiofragment, Real Madrid komt met statement

Pérez in opspraak na uitgelekt audiofragment, Real Madrid komt met statement

13-07-2021 14:27
36

Voetbalminnend Spanje is in rep en roer. Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez heeft clubiconen Iker Casillas en Raúl González Blanco verbaal geschoffeerd en De Koninklijke heeft via de officiële kanalen gereageerd op de onthullingen waar El Confidencial mee uit heeft gepakt.

De Spaanse krant claimt dat het de beschikking heeft over een oud audiobericht van Pérez, die zich in 2006 – aan het einde van zijn eerste ambtstermijn – weinig vleiend uitliet over Casillas en Raúl. De oud-keeper en ex-spits speelden respectievelijk achttien en zestien jaar voor het eerste elftal van Real Madrid en groeiden allebei uit tot publiekslieveling, maar zouden 'de grootste oplichters van Madrid zijn'. Pérez gaf de twee de schuld van zijn aftreden, na zes jaar voorzitterschap.

Volgens El Confidencial was de Real Madrid-preses niet bereikbaar voor wederhoor. Later op de dinsdag is er echter alsnog een verklaring gekomen, via de Real Madrid-kanalen. 'De aangehaalde quotes zijn in het geheim opgenomen door de heer José Antonio Abellán (een Spaanse journalist, bekend van onder meer Cadena COPE, red.), die al jarenlang tevergeefs heeft geprobeerd om ze te verkopen. Dat El Confidencial ze na al die jaren alsnog naar buiten heeft gebracht, is dan ook verrassend', klinkt het.

Volgens Pérez zijn de bewuste uitspraken uit de context gehaald en spelen er andere belangen. 'Ik vermoed dat dit te maken heeft met mijn rol als voorvechter van de Super League.' Deze onthullingen gaan mogelijk nog een staartje krijgen, kondigt Pérez aan. 'Ik heb de zaak voorgelegd aan mijn advocaten, zij zullen zich nu beraden op eventuele maatregelen.'