'Koeman ziet Memphis als de nummer 9 van Barcelona in driemansvoorhoede'

'Koeman ziet Memphis als de nummer 9 van Barcelona in driemansvoorhoede'

26-07-2021 08:28 Laatste update: 08:41
80

Memphis Depay moet bij FC Barcelona een voorhoede gaan vormen met Lionel Messi en Ansu Fati, stelt Mundo Deportivo. Trainer Ronald Koeman ziet in zijn 27-jarige landgenoot dé nummer negen van de Catalanen.

'Het plan voor Memphis', kopt de sportkrant maandag. De Oranje-aanvaller, die tijdens zijn officieuze debuut een uitstekende indruk achterliet, vertolkt een prominente rol in de plannen van Koeman. De oud-speler van PSV, Manchester United en Olympique Lyon zou dé spits van Barça moeten worden. In die rol geniet hij wel veel vrijheid, zoals hij ook in het Nederlands elftal gewend was onder Koeman.

Het heeft onder meer gevolgen voor Lionel Messi. Barcelona speelt tijdens de voorbereiding weer in een 4-3-3 systeem, waardoor de Argentijnse ster een vrije rol vanaf rechts moet krijgen. Fati is de beoogde linksbuiten, maar hij concurreert wel met Antoine Griezmann als de Fransman niet vertrekt. De andere aanwinst, Sergio Agüero, moet het vermoedelijk doen met een rol als invaller.

Volgens MD is de kans groot dat Memphis ook daadwerkelijk met nummer negen gaat spelen in Camp Nou. Voorwaarde is wel dat Barça afscheid neemt van de overbodige Martin Braithwaite, die het nummer nu nog in bezit heeft.

No Poll