Breaking news

LIVE: Schmidt wisselt opnieuw door bij aanvang tweede helft tegen Go Ahead

Dreigende taal Barça-preses Laporta: 'Gaan geen potje armworstelen met hem'

Dreigende taal Barça-preses Laporta: 'Gaan geen potje armworstelen met hem'

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 19:44ma 02-08-2021 om 19:44

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta weigert zich voor het blok te laten zetten door Ilaix Moriba. De preses van de Catalanen ging maandag tijdens de presentatie van Emerson Royal in op de situatie van het achttienjarige toptalent.

Moriba ligt nog maar één jaar vast, maar beide partijen bereikten nog geen akkoord over een nieuw contract. Volgens Laporta zal Barça de aanbieding niet meer verbeteren. "Dat een speler die hier is opgeleid een slaatje probeert te slaan uit het feit dat hij nog maar een contract voor één jaar heeft, kunnen wij niet laten gebeuren. Dat is een situatie die wij niet accepteren en onze boodschap is duidelijk: als je niet wil verlengen, dan weet je dat er andere oplossingen zijn."

De middenvelder maakt geen deel meer uit van de selectie van coach Ronald Koeman. Hij is teruggezet naar Barcelona B in afwachting van de uitkomst van de onderhandelingen. "Wat wij niet gaan doen is een speler doorschuiven naar het eerste elftal, zodat hij vervolgens transfervrij naar een ander team kan. Wie wil vertrekken staat dat vrij, zolang er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan", stelt Laporta.

"Ilaix is een geweldige speler, die heel goed weet wat er aan de hand is. Barça heeft hem kansen gegeven en hij kan nu niet een potje gaan armworstelen met ons. Ik hoop dat hij en zijn omgeving de situatie zullen reflecteren. Wij begrijpen niet wat hij aan het doen is", aldus de preses. "Ik hoop niet dat dit in de toekomst nog eens gebeurt met zelfopgeleide spelers."

Moriba staat naar verluidt in de belangstelling van topclubs uit de Premier League. Met name Chelsea zou op het vinkentouw zitten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws