Waarschuwing voor Van Gaal: 'Want dat valt dan niet in goede aarde'

Waarschuwing voor Van Gaal: 'Want dat valt dan niet in goede aarde'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 17:10wo 04-08-2021 om 17:10

Laatste update: woensdag 4 augustus 2021 om 18:42wo 04-08-2021 om 18:42

Rinus Israël en Willy van de Kerkhof zijn blij met de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De 69-jarige oefenmeester is woensdag gepresenteerd als opvolger van Frank de Boer en begint aan zijn derde periode als eindverantwoordelijke bij Oranje.

Van de Kerkhof, tijdens zijn voetballoopbaan goed voor 63 interlands in het shirt van Oranje, ziet het met Van Gaal aan het roer weer helemaal goedkomen. "Louis van Gaal is een zeer ervaren coach en natuurlijk is hij, met alle respect, een eigenwijze sodemieter, maar hij heeft bewezen dat zijn aanpak tot succes kan leiden", vertelt het clubicoon van PSV aan De Telegraaf. "Ik heb er vertrouwen in, dat we met Van Gaal aan het roer in Qatar de laatste vier gaan halen."

Ook Israël is blij met de aanstelling van Van Gaal, maar heeft wel een waarschuwing voor de nieuwe bondscoach in huis. "Hij zal zich aan moeten passen aan deze tijd. Spelers die voor al die grote clubs spelen, kun je niet al kleine kinderen behandelen, want dat valt dan niet in goede aarde", stelt de voormalig stopper van Feyenoord. "Maar hij is intelligent genoeg om dat op een goede manier te doen. Ik zie het absoluut zitten met Louis van Gaal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws