'Chelsea bereikt een akkoord met Inter en betaalt megasom voor Lukaku'

'Chelsea bereikt een akkoord met Inter en betaalt megasom voor Lukaku'

07-08-2021 18:35
58

Het is rond: Chelsea en Internazionale hebben een akkoord bereikt over de transfer van Romelu Lukaku naar Engeland. De Engelse club betaalt een megabedrag en hoopt hem volgende week te presenteren.

Volgens meerdere Italiaanse, Engelse én Belgische media hebben de clubs een deal over een transfersom van 115 miljoen euro. Lukaku gaat bij Chelsea twaalf miljoen euro netto per jaar verdienen en kan tekenen tot 2025 of 2026.

Een akkoord tussen de clubs is er, het zou alleen nog mis kunnen lopen op de medische keuring. Chelsea is druk bezig om die voor aankomende week in te plannen. En verder worden de contracten in orde gemaakt. Inter en Chelsea werden het zaterdag eens over de transfer. De transfer is in zo'n vergevorderd stadium dat Lukaku al niet meer meetraint en ook geen wedstrijd meer zal spelen voor Inter.

Lukaku had de vurige wens om terug te keren naar de Premier League. Hij speelde van 2011 tot 2014 ook al bij Chelsea, maar brak toen niet door. Hij koos voor Everton en maakte na vier sterke seizoenen de overstap naar Manchester United.