AZ presenteert rechtsback Witry: 'Voor mijn ontwikkeling de perfecte stap'

AZ presenteert rechtsback Witry: 'Voor mijn ontwikkeling de perfecte stap'

09-08-2021 19:46 Laatste update: 21:01
66

Transfernieuws uit Alkmaar: AZ heeft zich versterkt met Aslak Fonn Witry. Witry is een 25-jarige rechtsback uit Noorwegen die Jonas Svensson op moet volgen. Hij stond onder contract bij het Zweedse Djurgardens IF.

Dat meldt AZ dinsdagavond via de officiële kanalen. Witry moet bij AZ zijn landgenoot Svensson doen vergeten, die deze zomer transfervrij vertrok naar het Turkse Adana Demirspor.

De rechtsback geeft aan verheugd te zijn met zijn overstap. "AZ staat heel goed bekend in Scandinavië. Ik heb geen moment getwijfeld om voor AZ te kiezen. Ik ben dan ook trots om vanaf vandaag onderdeel uit te maken van de club. Voor mijn ontwikkeling is dit een perfecte stap."

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst van AZ. "Aslak is een speler die past in onze manier van spelen. Los van zijn verdedigende kwaliteiten, is hij ook sterk aan de bal en brengt hij aanvallende impulsen met zich mee. Hij heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken, wat – zeker als vleugelverdediger- een extra wapen is."

Witry heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract, tot medio 2026. Afgelopen januari werd FC Utrecht nog met Witry in verband gebracht, maar om uiteenlopende redenen kwam er toen geen transfer.