Vijf conclusies: 5 miljoen is binnen, nog één Champions League-stap voor PSV

Vijf conclusies: 5 miljoen is binnen, nog één Champions League-stap voor PSV

11-08-2021 00:00 Laatste update: 00:00
155

PSV is na de dubbele zege op FC Midtjylland nog één stap verwijderd van het hoofdtoernooi van de Champions League. VoetbalPrimeur trekt vijf conclusies.

Probleemloze avond
Het hoefde niet meer in Denemarken - en dat was te merken. De strijd was eigenlijk in de heenwedstrijd al gestreden. FC Midtjylland, dat weer zes spelers miste, onder wie sterspeler Pione Sisto, kon ook niet beter. PSV verspilde niet meer krachten dan nodig in de aanloop naar de Eredivisie-start tegen Heracles Almelo en won uiteindelijk door een laat doelpunt van Armindo Bruma (0-1).

Teze en Pröpper
Aanvoerder Marco van Ginkel speelde de afgelopen weken elke wedstrijd en werd gespaard, evenals linksback Phillipp Mwene. Dat was goed nieuws voor Davy Pröpper en Jordan Teze. De PSV'ers maakten als invallers indruk tegen Ajax, maar wisten die lijn niet per se door te trekken in Herning. Het had ook te maken met het feit dat PSV niet hóéfde te flitsen en fonkelen.

Kassa rinkelt in Eindhoven
PSV stelde dinsdagavond alvast vijf miljoen euro veilig, geld dat de verliezer van de play-offs van de Champions League krijgt naast plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. De kans op de jackpot van 35 miljoen euro - na het bereiken van de Champions League-groepsfase - bleef bovendien in leven. Daarmee kan technisch directeur John de Jong in de laatste week van augustus nog de transfermarkt op.

Goed voor coëfficiënten
Wie dacht dat de late goal van Bruma alleen voor de statistieken was, zit mis: PSV doet wéér goede zaken voor de Nederlandse positie op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. 'We' zijn nog ongeslagen dit seizoen (acht wedstrijden) en staan op 2,2 punten. Het levert de zevende plek op, met een geruststellende voorsprong op achtervolgers Rusland en Schotland.

Laatste halte: Benfica
Galatasaray-thuis, Galatasaray-uit, Midtjylland-thuis, Ajax-uit, Midtjylland-uit: achter elke wedstrijd van PSV dit seizoen staat tot nu toe een vinkje. Na de Eredivisie-start tegen Heracles wacht Benfica twee keer. De Portugese grootmacht rekende dinsdagavond definitief af met Spartak Moskou (0-2 en 2-0). Over twee weken weet PSV waar het staat in Europa.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)