'Ik moest heel erg huilen toen ik bij m'n schoonouders hoorde van interesse Ajax'

'Ik moest heel erg huilen toen ik bij m'n schoonouders hoorde van interesse Ajax'

12-08-2021 13:37
69

Jay Gorter is dolblij dat hij zichzelf Ajacied mag noemen. De 21-jarige doelman, die deze zomer overkwam van Go Ahead Eagles, heeft een duidelijk doel voor ogen: doorbreken in de Amsterdamse hoofdmacht.

Gorter is op dit moment derde keus achter Maarten Stekelenburg (38) en Remko Pasveer (37) en keepte afgelopen zijn eerste officiële wedstrijd voor Jong Ajax (2-0 verlies tegen ADO Den Haag). Mede door zijn langdurige contract - Gorter tekende tot 2025 - heeft hij geen haast, erkent hij tegenover Ajax Life.

"Daar spreekt een heleboel vertrouwen uit. Ik ben volledig onderdeel van de A-selectie, maar zal mijn speelminuten eerst in Jong Ajax moeten maken. Dat lijkt me komend seizoen geen enkel probleem. (...) Over een x-aantal jaar moet ik er staan. Maar Ajax zei ook: dit is het idee, maar als jij ons verrast, dan speel je. Daar kan ik goed mee leven."

Inmiddels keept Gorter al anderhalve maand in Amsterdam. Dat Ajax hem zou polsen, zag de doelman nooit aankomen. "Ik ben een emotionele jongen. Ik moest dus heel erg huilen toen ik het hoorde bij mijn schoonouders thuis. Ik zei alleen maar: Ben je serieus? Ik hoorde m'n schoonmoeder vragen: Wat is er met Jay? Toen schreeuwde ik het uit dat ik naar Ajax kon."