Gerenoveerd PSV controleert in Almelo en kan zonder schade toewerken naar Benfica

Gerenoveerd PSV controleert in Almelo en kan zonder schade toewerken naar Benfica

14-08-2021 20:34 Laatste update: 20:53
162

PSV heeft het Eredivisie-seizoen geopend met een degelijke uitoverwinning op Heracles Almelo. Trainer Roger Schmidt had zijn basisopstelling overhoop gehaald, maar PSV heeft geen schade opgelopen, met het Champions League-tweeluik tegen Benfica in zicht.

Philipp Max, Marco van Ginkel en kersvers vader Olivier Boscagli ontbraken bij PSV, terwijl Yvon Mvogo keepte in plaats van Joël Drommel. Ook Mario Götze, Cody Gakpo en Eran Zahavi begonnen op de bank. PSV had het aanvankelijk niet makkelijk: Bilal Basaçikoglu en Luca de la Torre stichtten gevaar en Mvogo had de nodige moeite met een poging van afstand.

Vlak voor rust lag het echter helemaal open bij Heracles. Davy Pröpper zag de ruimte bij Bruma, die vervolgens Koen Bucker verschalkte: 0-1. In de tweede helft kwam Götze in de ploeg bij PSV, dat eigenlijk geen moment meer in de problemen kwam. Na een uur spelen werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid door een strakke uithaal van Noni Madueke: 0-2.

De Engelsman werd niet lang daarna naar de kant gehaald en PSV spaarde krachten in de slotfase. Ibrahim Sangaré had de 0-3 nog op zijn schoen en de ingevallen Zahavi stuitte op Bucker, maar PSV kon zich deze missers permitteren. Op 18 en 24 augustus mag er tegen Benfica om Champions League-voetbal gestreden worden, tussendoor komt SC Cambuur naar Eindhoven. Heracles krijgt op 21 augustus een nieuwe kans tegen Sparta.