Van der Vaart: 'Je rechtsback lijkt wel omgekocht en dan word jij eruit gehaald!'

Van der Vaart: 'Je rechtsback lijkt wel omgekocht en dan word jij eruit gehaald!'

Gepubliceerd: maandag 16 augustus 2021 om 11:33ma 16-08-2021 om 11:33

Rafael van der Vaart zat zaterdagavond met verbazing naar Ajax-NEC te kijken. De Nijmegenaren werden onder de voet gelopen en stonden na één kwartwedstrijd al met 4-0 achter: Magnus Mattsson werd al vroeg in de eerste helft geslachtofferd, terwijl rechtsback Bart van Rooij de wedstrijd volmaakte, tot verbazing van Van der Vaart.

Van Rooij was verantwoordelijk voor de derde Ajax-goal, na een ongelukkig eigen doelpunt. "Ik zie die rechtsback fout op fout maken. En dan ga je wisselen en dan haal je de linksbuiten eraf... Of ik de rechtsback eraf zou halen? Nou, na vijf minuten al", aldus Van der Vaart in Studio Voetbal.

De analist vond het optreden van NEC een 'foutenfestival' en had te doen met Mattson. "Dan heb je als linksbuiten nog geen bal geraakt en je doet je best. En dan zie je de rechtsback een eigen doelpunt maken, hij kopt een keer naast (zijn eigen doel, red.), je denkt bijna dat hij omgekocht is... En dan word jij eruit gehaald!", aldus Van der Vaart. "Dus je mag als rechtsback eigen doelpunten maken of wat dan ook en blijf maar lekker staan! Ik snap daar helemaal niks van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat NEC zich dit seizoen handhaven?

Ja
27%
Nee
73%
(1851 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws