L'Équipe: Ronaldo wil naar City, salaris 32 miljoen en Laporte als 'wisselgeld'

L'Équipe: Ronaldo wil naar City, salaris 32 miljoen en Laporte als 'wisselgeld'

24-08-2021 19:20 Laatste update: 19:34
64

Cristiano Ronaldo heeft zijn keuze gemaakt en wil aan de slag bij Manchester City. Met dat nieuws pakt L'Équipe dinsdagavond uit. De Portugees begon afgelopen weekend op eigen verzoek op de bank bij Juventus, omdat hij bezig is met een transfer.

Ronaldo en zijn entourage zouden zelf contact hebben gezocht met Manchester City in een poging een transfer te bewerkstelligen, zo weet L'Équipe. Afgelopen weekend begon Ronaldo op de bank tijdens de wedstrijd tussen Udinese en Juventus. Hij kwam in de slotfase wel op het veld, dacht de winnende te maken, maar zag hoe de VAR daar een stokje voor stak.

De aanvaller heeft gesproken met landgenoten Bernardo Silva, João Cancelo en Rúben Dias en heeft zijn zinnen gezet op een transfer. Een salaris van 32 miljoen euro per jaar is voor The Citizens geen probleem, maar de club van manager Pep Guardiola wil geen hoge transfersom betalen aan Juventus. City zou Aymeric Laporte willen gebruiken als 'wisselgeld' in een mogelijke deal. Het is nog wel afwachten of Harry Kane de overstap gaat maken. Mocht die deal afketsen, dan is de komst van Ronaldo mogelijk.

Ronaldo werd de afgelopen dagen, na zijn verzoek om op de bank te zitten tegen Udinese, aan meerdere Europese topclubs gelinkt. Al snel werd duidelijk dat de Portugees graag bij een Premier League-club aan de slag zou willen. Die club lijkt Manchester City te worden, al viel zijn naam naar verluidt ook bij Tottenham Hotspur en Manchester United.