Sneijder opvallend kritisch op PSV-trainer Schmidt: 'Vind ik een groot falen'

Sneijder opvallend kritisch op PSV-trainer Schmidt: 'Vind ik een groot falen'

24-08-2021 23:30
174

Wesley Sneijder is na de uitschakeling van PSV in de Champions League opvallend kritisch op trainer Roger Schmidt. Hij vindt dat de Duitser in de tweede helft tactisch niet de juiste keuzes gemaakt heeft. PSV kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Benfica, nadat het vorige week met 2-1 verloor.

Schmidt wisselde in de tweede helft, maar volgens Sneijder pakte dat niet goed uit. "Na de wissels wisten ze al helemaal niet meer waar ze moesten lopen. Het leek wel alsof Schmidt: ga het veld maar in en zoek het maar uit", zegt hij bij RTL7. Wat Sneijder betreft had Noni Madueke moeten blijven staan. "Hij zat niet in de wedstrijd, maar dat zat niemand. Of er moest iets anders aan de hand zijn, een blessure of zo. Het was ook weer niet zo dat hij er met pijn afging."

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat Gakpo twee keer aan de zijkant heeft gestaan in de tweede helft en voor de rest alleen op het middenveld heeft gelopen. Dan komt hij niet in zijn kracht. Ze hadden het aan het begin van de tweede helft al niet onder controle. Ze liepen allemaal uit positie en dan wordt er ook nog eens drie keer gewisseld. Toen wisten ze het helemaal niet meer. Mwene liep tijdens een aanval weer rond de zestien. Waarom? Blijf weg! Want je neemt een tegenstander mee. Dat gebeurde ieder keer", zegt Sneijder

Kritisch op Schmidt
"Hij had duidelijk moeten zijn, maar dat moest hij in de rust al. Ik heb vaak wedstrijden gespeeld tegen tien man. Dan moet je de rust bewaren. Van Ginkel zei dat je ze kapot moet spelen, maar dat kan alleen als je de ruimtes groot houdt. Dus breed wegblijven. Dan kun je ze van de ene naar de andere kant laten lopen en krijg je wel dat gaatje. Maar als je allemaal bij elkaar loopt...", zegt een kritische Sneijder.

"Sangaré liep een paar keer in de spits, Zahavi kwam terug in het middenveld. Ze hadden niet de juiste spelers op de juiste posities. Ik vind het een groot falen van de trainer dat hij niet duidelijk genoeg kan zijn om de spelers op hun posities te houden. Dat kan hij zichzelf aanrekenen. En dan ook nog wisselen om het wisselen. Madueke kan in de kleine ruimte fantastisch voetballen. Laat hem dan nog staan, al heeft hij zo'n enkel. Het gaat erom dat je de Champions League haalt. Die jongen had moeten blijven staan", zegt Sneijder.