Uitleg van Schmidt gaat er niet in bij Sneijder: 'Ik vind het onzin'

Uitleg van Schmidt gaat er niet in bij Sneijder: 'Ik vind het onzin'

25-08-2021 00:10
219

Roger Schmidt berust zich in de uitschakeling van PSV in de Champions League. Inhoudelijk wilde de trainer niet ingaan op enkele controversiële wissels.

PSV kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Benfica en ligt uit de Champions League. "Het was een lastige wedstrijd. Na de rode kaart werd het heel intensief met heel veel duels, maar zonder grote kansen. Dat is normaal op dit niveau. Ze hebben met veel spelers verdedigd. Wij hebben oplossingen geprobeerd te vinden en kregen wat kansen, maar die moeten we dan wel benutten", zegt Schmidt tegen RTL7.

Wedden

Meer odds

Het wisselbeleid van Schmidt zorgde na afloop voor een hoop verbazing. Ook aanvoerder Marco van Ginkel snapte niet alles. "We hebben in de kwalificatiewedstrijden goed gespeeld als team en ik neem mijn beslissingen. Alle spelers hebben het goed gedaan, ook nu. Vorige week waren we beter dan nu, maar soms krijg je niet altijd wat je verdient. Dat hoort bij voetbal, het is een resultaatsport. Nu was het in ons nadeel en dat moeten we accepteren."

Wellicht dat PSV met wat meer lengte meer voor elkaar had kunnen boksen tegen Benfica. Maar: "We hebben geen lange spitsen", zegt Schmidt. "Maar we hebben laten zien dat we kunnen scoren. Het was nu moeilijk, maar we hebben wel grote kansen gehad. Daar had er zeker één van in gemoeten. Zaterdag moeten we weer klaar zijn voor de Eredivisie."

RTL-analist Wesley Sneijder snapt de uitleg van Schmidt dat PSV goede voorrondewedstrijden heeft gespeeld niet. "Dat vind ik onzin. Het gaat toch om deze wedstrijd en niet om de andere? Die moet je snel vergeten. Schmidt zei dat je niet altijd krijgt wat je verdient, maar er zat zeker wel meer in als ze in de tweede helft duidelijker hadden gespeeld. Daar wordt hij op beoordeeld. Je kijkt niet naar de afgelopen vijf wedstrijden. Die kun je allemaal in de prullenbak gooien. Ze staan met lege handen, het ging om nu. Dit was de finale, ze hebben gefaald."