Schmidt over Madueke: 'Kon hem niet op basis van vorige wedstrijden laten staan'

Schmidt over Madueke: 'Kon hem niet op basis van vorige wedstrijden laten staan'

25-08-2021 08:57
149

PSV-trainer Roger Schmidt had geen spijt van zijn wissels tegen Benfica, zo liet hij na afloop weten tijdens de persconferentie. De Duitser bracht twintig minuten voor tijd Armando Obispo, Bruma en Yorbe Vertessen binnen de lijnen, vlak voor tijd kwamen Jordan Teze en Ryan Thomas nog in het veld.

Zij konden echter niet voorkomen dat de Eindhovenaren op 0-0 bleven steken tegen Benfica, dat zich plaatste voor de Champions League. Noni Madueke, smaakmaker tijdens de eerste weken van het seizoen, ging tijdens de eerste wisselronde naar de kant. "Op een gegeven moment hadden we nieuwe energie nodig, met frisse spelers. Tijdens de voorbije weken is er veel gevraagd van de spelers: veel wedstrijden, daar zijn vooral de jonge spelers niet aan gewend. Noni heeft een geweldige Champions League-campagne achter de rug, maar was nu een beetje moe. En dan moet ik ook mijn wissels gebruiken", aldus Schmidt.

Dat Madueke tegen Galatasaray en FC Midtjylland de grote uitblinker was, deed er voor Schmidt niet toe. "Ik kon hem ook niet op het veld laten staan, omdat hij het in de vorige weken geweldig had gedaan. Ik moet knopen doorhakken en het allerbelangrijkste was om terug in de wedstrijd te komen en een goal te maken."

PSV bleef steken op 0-0 en dat was na de 2-1 nederlaag in het Estádio Da Luz niet voldoende voor een Champions League-ticket. Voor Schmidt en de zijnen resteert de Europa League.