ESPN keurt rol van De Boer in Qatar af: analist weigert en doet stap opzij

ESPN keurt rol van De Boer in Qatar af: analist weigert en doet stap opzij

26-08-2021 11:58 Laatste update: 12:39
247

Ronald de Boer is niet langer één van de vaste gezichten van ESPN. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De betaalzender heeft moeite met het ambassadeurschap van de oud-international voor het WK van 2022 in Qatar.

De Boer heeft de taak om het WK, dat over ruim een jaar wordt georganiseerd in Qatar, wereldwijd te promoten. Dat de oud-speler van Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal in zee is gegaan met het oliestaatje, keurt ESPN af.

De betaalzender heeft De Boer 'nadrukkelijk geadviseerd' te stoppen met zijn ambassadeurschap, maar dat wilde hij volgens het Algemeen Dagblad niet. ESPN heeft daarop besloten hem niet meer in te zetten als vaste analist rond de wedstrijden.

Afgelopen weekend was De Boer wel te zien op de zender: hij stond als oproepkracht op het veld om FC Twente - Ajax in de Grolsch Veste te analyseren. Aan deze afspraak lijkt voorlopig niets te veranderen. Voordeel voor De Boer is dat hij nu kan aanschuiven bij andere praatprogramma's.

De Boer heeft de WK-organisatie van Qatar altijd verdedigd. In februari zei hij nog dat de conclusies over de dood van 6.500 arbeidsmigranten in het oliestaatje 'iets genuanceerder' liggen. Inmiddels wordt al over 15.000 doden gesproken.