Ten Hag wuift Berghuis-kritiek weg: 'Tegen NEC 3 assists, waar hebben we 't over?'

Ten Hag wuift Berghuis-kritiek weg: 'Tegen NEC 3 assists, waar hebben we 't over?'

27-08-2021 09:57 Laatste update: 10:03
92

Erik ten Hag springt in de bres voor Steven Berghuis. De Ajax-trainer stelt dat het puntenverlies van de Amsterdammers bij FC Twente onterecht 'geprojecteerd' wordt op de 29-jarige aanvaller.

Berghuis speelde in de Grolsch Veste niet de beste wedstrijd uit zijn loopbaan. Ten Hag wordt gevraagd of de Ajax-spelers moeite hebben om de linkspoot in stelling te brengen. "Tegen NEC had hij drie assists. Waar hebben we het dan over?", wordt de Oldenzaler geciteerd door Voetbal International. "Afgelopen zondag wordt opeens geprojecteerd op één speler, terwijl heel de ploeg zwak speelt."

"Wij moeten zijn kwaliteiten gaan benutten en hij moet zijn medespelers leren kennen", gaat Ten Hag verder over Berghuis. "De manier van voetballen is voor hem complexer, want hij heeft dat nog niet meegemaakt. Hij is nieuw."

Ten Hag denkt te weten waarom naast Berghuis heel Ajax matig voor de dag kwam in Enschede. "Edson Álvarez kwam laat terug, net als Antony en andere jongens die halverwege het proces terugkwamen. Spelers zijn naar Argentinië geweest, naar Mexico, Brazilië. Daar hebben ze met andere ploegen gespeeld, met andere collega's, andere systemen en een andere stijlen. Ze moeten nu terug naar het Ajax-systeem. Dat vergt even wat tijd. Maar uiteindelijk kennen ze elkaar en hoeft dat niet heel lang te duren."

Ajax neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Vitesse. De aftrap van dat duel staat om 14.30 uur op de planning.