FC Groningen presenteert eerste nieuweling op Deadline Day: 'Heel interessant'

FC Groningen presenteert eerste nieuweling op Deadline Day: 'Heel interessant'

31-08-2021 10:11 Laatste update: 10:18
45

De eerste Deadline Day-transfer van FC Groningen is een feit: Sebastian Tounekti komt over van Bodø/Glimt uit Noorwegen. Groningen huurt het negentienjarige talent met een optie tot koop.

Tounekti, een rechtsbenige linksbuiten, is geboren in het Noorse Tromsø en heeft ook de Tunesische nationaliteit. Dit seizoen maakte hij speelminuten in de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League en Conference League. Groningen zat al geruime tijd achter hem aan.

"Wij vinden Sebastian een talentvolle speler met potentie", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Hij is nog jong, dus we moeten hem ook de tijd en ruimte geven om te acclimatiseren in zijn nieuwe omgeving. Daarom is de huurconstructie met optie tot koop voor ons heel interessant, want we krijgen nu voldoende mogelijkheden om de ontwikkeling van Sebastian van dichtbij te zien."

"Met onze specialisten en faciliteiten gaan we aan de slag om de groeipotentie tot ontwikkeling te brengen", aldus Fledderus, die benadrukt dat Tounekti door zijn leeftijd ook in aanmerking komt voor FC Groningen O21.

Het lijkt een drukke Deadline Day te worden in Groningen. Daleho Irandust (BK Häcken), Laros Duarte (Sparta) en Yahy Kalley (IFK Göteborg) zijn in aantocht, terwijl Gabriel Gudmundsson (Lille OSC) en Azor Matusiwa (Stade Reims) de club lijken te verlaten.