Van Gaal onder de indruk bij Oranje: 'Hij laat zich niet zo makkelijk overtuigen'

Van Gaal onder de indruk bij Oranje: 'Hij laat zich niet zo makkelijk overtuigen'

01-09-2021 07:28
28

Virgil van Dijk is en blijft de aanvoerder van het Nederlands elftal, bevestigt Louis van Gaal. De zeventigjarige bondscoach is onder de indruk van de teruggekeerde verdediger.

Van Gaal belde na zijn Oranje-aanstelling Van Dijk als eerste van de Oranje-internationals op voor een gesprek. "De eerste indruk was fantastisch", vertelt hij met een glimlach aan de NOS.

De bondscoach noemde het eerder een 'interessant gesprek' - en geen 'goed gesprek'. "Nou, omdat ik hem erg slim vind", verklaart hij. "En hij heeft een mening. Hij laat zich niet zo makkelijk overtuigen. Ik heb dezelfde kenmerken, denk ik. Dan wordt het interessant."

Op de vraag of het dan 'knettert', antwoordt Van Gaal: "Wij zijn goed opgevoed, hanteren normen en waarden. Dus iedereen kan zijn mening verkondigen en daar ga ik dan over nadenken."

Van Dijk heeft hoogstwaarschijnlijk een basisplaats in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen. De Liverpool-verdediger stond bijna een jaar buitenspel met een zware knieblessure en miste het EK.