Feyenoord in clinch met KNVB over verplaatsing duel: 'Ajax kreeg wel toestemming'

Feyenoord in clinch met KNVB over verplaatsing duel: 'Ajax kreeg wel toestemming'

01-09-2021 17:00 Laatste update: 17:03
236

Feyenoord en de KNVB zijn het oneens over de datum waarop het duel tussen de Rotterdammers en Heracles Almelo wordt afgewerkt. De wedstrijd staat gepland op zondag 12 september, maar Feyenoord wil dat verzetten naar een doordeweekse datum in december. De KNVB gaat daar niet mee akkoord.

Feyenoord wil de wedstrijd graag op een later moment spelen, omdat het op dinsdag 14 september een bezoek brengt aan het Israëlische Maccabi Haifa in de Conference League. De KNVB is bereid om het duel met Heracles een dag te vervroegen, maar dat is voor Feyenoord geen optie.

"Wij willen om vele redenen niet op zaterdag spelen en hebben dat aangegeven bij de KNVB", vertelt een woordvoerder van Feyenoord tegen het Algemeen Dagblad. "Allereerst is de wedstrijd (tegen Maccabi, red.) dus met twee dagen vervroegd. Ook is er sprake van een verlengde interlandperiode door de FIFA, waardoor een belangrijke speler als Luis Sinisterra op zaterdag 12 september nog niet beschikbaar is. Verder zijn er ook tal van andere (basis)spelers van ons nu actief bij diverse nationale elftallen." 

"Verder lijkt verplaatsing ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven", gaat de Feyenoord-woordvoerder verder. "De uitwedstrijd bij FC Utrecht bleef op last van de burgemeester helaas gewoon op 12.15 uur staan. We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond."

Het orgaan Competitiezaken van de KNVB is momenteel bezig om te sleutelen aan het competitieprogramma, vanwege de Europese duels. Deze week of volgende week komt er daardoor meer duidelijkheid over onder meer Feyenoord-Heracles.