Roda overklast PSV in Eindhoven

07-12-2007 23:26

Het waren vooral de supporters van PSV die de eerste minuten van de wedstrijd de dienst uitmaakten. Vrijwel continu werd Gomes luidkeels toegezongen. Ondertussen was de Eindhovense ploeg ook sterker, maar meer dan een schot van Ibrahim Afellay leverde dit niet op. Roda werd langzaam maar zeker wakker en na achttien minuten leverde dit zelfs een treffer op. Op een voorzet van Anouar Hadouir kon Davy De Fauw bij de tweede paal volledig vrij binnenkoppen.

Ook na het doelpunt bleef de Limburgse enclave doordrukken. Met name Roland Lamah en Hadouir maakten het de verdediging van PSV uiterst lastig. De thuisploeg kwam niet verder dan een vrije trap van Jefferson Farfán die de paal raakte. Toch was het duidelijk Roda dat de dienst uitmaakte in het Philips Stadion. Het zeer slecht verdedigende PSV kwam er in aanvallend opzicht ook nauwelijks aan te pas.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft had Roda op 0-2 móeten komen via Lamah. De spits miste echter tot twee keer toe vrij voor Gomes. Na ook nog grote kansen voor Oper en Hadouir, kwam Roda alsnog op een verdiende 0-2. Marcel Meeuwis lobte vanaf twaalf meter prachtig binnen. Opnieuw gingen hier echter enkele grote defensieve blunders van PSV aan vooraf.

Na rust kwam PSV binnen de lijnen met Ismaïl Aissati in plaats van de matige Edison Méndez. Het mocht allemaal niet baten. Al twee minuten na rust gooide Roda het duel in het slot. Andres Oper kon na een fout van Rajkovic alleen door op Gomes, en de Est rondde uitstekend af: 0-3. Het was triest om te zien hoe PSV maar bleef grossieren in fouten. Zelfs de normaal toch uiterst betrouwbare Carlos Salcido stapelde fout op fout. Roda bleef ondertussen rustig voetballen en kansen creëren.

Na een uur spelen werd het dan ook volledig volgens de verhoudingen 0-4. Rajkovic liet zich kinderlijk eenvoudig verrassend door Oper, die vervolgens voorgaf op Hadouir die de bal alleen nog maar in een leeg doel hoefde te schieten. Ook deze goal bleek voor PSV geen aanleiding om een poging tot voetballen te doen. Roda bleef eenvoudig overeind en kreeg nog een goede kans via Lamah, die echter Gomes op zijn weg vond.

Tien minuten voor tijd zorgde Danny Koevermans op aangeven van Afellay nog 1-4, maar dit was vooral omdat Roda langzaam maar zeker de concentratie verloor. PSV rook zowaar nog wat kansen, want niet veel later werd het zelfs 2-4. Op aangeven van Culina schoot opnieuw Koevermans hard binnen. Het slotoffensief dat PSV nog uit de hoge hoed toverde mocht echter niet meer baten.