Van Gaal verklapt alvast één Oranje-basisspeler: Daar kan ik positief over zijn

Van Gaal verklapt alvast één Oranje-basisspeler: "Daar kan ik positief over zijn"

06-09-2021 13:45 Laatste update: 13:50
140

Daley Blind keert dinsdagavond terug in de basiself van het Nederlands elftal. Dat verklapt bondscoach Louis van Gaal, daags voor de WK-kwalificatiekraker tegen Turkije.

"Het lijkt me duidelijk dat Blind terugkomt. Daar kan ik positief over zijn", zegt Van Gaal, die zaterdag tegen Montenegro (4-0) koos voor Tyrell Malacia. Blind was er door een schorsing niet bij.

Over het centrum van de verdediging wil de bondscoach minder kwijt. Virgil van Dijk keert normaal gesproken terug in de basiself, waardoor de keuze tussen Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt gaat. Van Gaal vindt het 'geen lastige keuze'. "Ik volg m'n visie. Het is lastig om een speler teleur te stellen, maar niet om je visie te volgen. Ik leg het altijd uit."

Gakpo en Aké
Van Gaal mist tegen Turkije in elk geval Cody Gakpo en Nathan Aké, die het trainingskamp van Oranje hebben verlaten. "Dat zijn belangrijke spelers in de selectie. Vooral Cody (geblesseerd, red.) heeft een ontwikkeling doorgemaakt. Die zullen we missen, ook omdat we mager zijn in de vleugelspelers."