'Marley-shirt' van Ajax kan problemen opleveren in Champions League-uitduels

'Marley-shirt' van Ajax kan problemen opleveren in Champions League-uitduels

06-09-2021 18:53
89

Ajax kan de uitwedstrijden in de Champions League-poule mogelijk niet allemaal in het derde shirt spelen. Vanwege de kleuren van clubs als Borussia Dortmund en Besiktas is het 'Bob Marley-shirt' niet ideaal.

De Duitsers en de Turken spelen thuis in een tenue met zwarte broekjes en dat zou voor de Europese outfit van Ajax slecht uitkomen. De Amsterdammers zullen dan niet ook met een zwarte broek mogen spelen en dat maakt dat het oplossingen moet verzinnen om tóch in het zwart met rood-geel-groene tricot te kunnen aantreden.

Ajax laat desgevraagd aan Ajax Life weten dat alle opties worden overwogen. Zo zou het ook kunnen dat er met een andere kleur broek gespeeld gaat worden om het shirt wel aan te kunnen trekken. Hierover moet overlegd worden met de tegenstander en met de UEFA. "In welk tenue wij aantreden wordt te zijner tijd vanzelf bekend", klinkt het vanuit de club.

Het zou echter ook kunnen dat de regerend landskampioen besluit om het derde tenue ook in Eredivisie-wedstrijden of bekerduels aan te trekken. Dat laat de woordvoerder van Ajax doorschemeren. "Het derde tenue kan ook in andere competities worden ingezet, als dat nodig is."