Bruma levert op eigen verzoek salaris in bij PSV: 'Een heel mooi gebaar'

Bruma levert op eigen verzoek salaris in bij PSV: 'Een heel mooi gebaar'

09-09-2021 16:01
152

John de Jong is blij met Bruma, die bereid was een deel van zijn salaris in te leveren bij PSV. De Portugese aanvaller kostte destijds ongeveer vijftien miljoen euro, maar heeft zijn prijskaartje niet waargemaakt.

Het leek erop dat Bruma deze zomer zou gaan vertrekken, maar zover kwam het niet. Uiteindelijk besloot hij te blijven. "Er speelde deze transferperiode het een en ander rondom hem. Er waren wat clubs geïnteresseerd, maar het was niet naar zijn en onze wens", zegt De Jong voor de camera van de NOS.

Wedden

Meer odds

"Hij heeft tegen mij gezegd: ik heb een valse start gemaakt, ben een dure speler en wil iets terugdoen voor de club. Hij was bereid om een gedeelte van zijn salaris in te leveren om een nieuwe start te maken. Dat hebben we ook met de trainer besproken. Ik vind het een heel mooi gebaar dat hij hier voor zijn tweede kans wil gaan", zegt De Jong.

"Hij voelt aan dat we een flinke investering hebben gedaan en het er niet uit is gekomen. Dat heeft meerdere redenen gehad, maar daar kan hij zelf meer over uitweiden. Maar ik vind dit gebaar heel mooi. Hij voelt zich goed en wil voor een tweede kans gaan."

De Jong had Bruma simpelweg ook kunnen verkopen. "Dat is de afweging die ik maak, maar dan hadden we misschien ook een vervanger moeten halen."