El Karouani (NEC) maakte staatsgreep Guinee mee: 'De schoten waren heel dichtbij'

El Karouani (NEC) maakte staatsgreep Guinee mee: 'De schoten waren heel dichtbij'

10-09-2021 13:36 Laatste update: 13:53
20

Souffian El Karouani was met Marokko in Guinee voor een WK-kwalificatiewedstrijd, toen er in het West-Afrikaanse land een coup gaande was. De spelers en staf van het Marokkaanse elftal zaten in een hotel, vlakbij de plek waar de staatsgreep plaatsvond. 

"We zaten daar in een goed hotel. Tijdens de bespreking hoorden we ineens 'bam bam bam'. Allemaal kogels en schoten", vertelt de NEC'er in gesprek met ESPN. Het was alle hens aan dek voor de Marokkaanse spelers en staf, die zo snel mogelijk weg moesten uit Guinee. 

Ondanks de angst die in de ploeg sloop, bleef het elftal volgens El Karouani 'relatief rustig'. "We bleven in het hotel, waar we relatief rustig waren, maar opeens hoorden we weer 'bam bam bam'. Dit keer ook echt heel dichtbij. Toen zijn we onder leiding van militairen snel naar het vliegveld gebracht."

Mede door de omstandigheden heeft de NEC'er zijn debuut nog niet gemaakt voor de nationale ploeg, die eerder die week met 2-0 van Sudan won. Marokko heeft zodoende de eerste drie punten in de WK-kwalificatiereeks binnen.