Schmidt reageert op wisselbeleid: 'Nodig als we iets speciaals willen bereiken'

Schmidt reageert op wisselbeleid: 'Nodig als we iets speciaals willen bereiken'

11-09-2021 23:32
75

Roger Schmidt heeft gereageerd op zijn opmerkelijke wissels in de topper tegen AZ. De trainer van PSV besloot vier steunpilaren naar de kant te halen, maar zag zijn keuzes goed uitpakken.

Schmidt toont zich tevreden met de 0-3 zege, maar hij prijst ook AZ. "Ze hebben drie goede spelers verloren, maar ze hebben nog altijd topspelers. Het is een jong team met veel energie", zegt hij tegen ESPN. "We moesten hard werken, we stonden onder druk na de 0-1. AZ kreeg een paar kansen, maar wij hebben uitstekend verdedigd. Er waren moeilijke momenten, maar onze defensie en doelman deden het geweldig. En Voorin benutten we onze momenten. Het waren fantastische doelpunten. Efficiëntie was niet ons sterke punt vorig seizoen, maar dat gaat nu veel beter. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere."

De Duitser zag naast Olivier Boscagli ook invallers Yorbe Vertessen en Ritsu Doan scoren. Hij had daarmee een zeer gelukkige hand van wisselen, maar toch baarde het enig opzien dat hij steunpilaren Marco van Ginkel, Cody Gakpo, Noni Madueke en Eran Zahavi naar de kant haalde. "Na de interlandperiode weet je nooit precies hoe de conditie van de spelers is. Ze hebben gespeeld, gereisd en hebben niet het ritme van een normale week. Tijdens de wedstrijd moet je kijken of ze wat vermoeid zijn. Daar hield ik rekening mee en dat zag je al een beetje aan het eind van de eerste helft."

Schmidt is blij met zijn wissels. "Zij waren er klaar voor en brachten veel energie. Ze scoorden, maar werkten ook hard voor het team." De coach ging daarna specifieker in op Madueke, die niet voor het eerst naar de kant moest. "Iedere speler wil altijd spelen, maar dat is onmogelijk. Dat geldt voor Noni en alle andere spelers. Maar als wij iets speciaals willen bereiken, hebben we iedereen nodig. Aan het eind van het seizoen zullen ze allemaal 30 tot 35 duels hebben gespeeld."