Fortuna Sittard gaat kopje onder bij Sparta na totale offday

Fortuna Sittard gaat kopje onder bij Sparta na totale offday

12-09-2021 16:24
22

Een dramatische eerste helft heeft Fortuna Sittard de kop gekost bij Sparta. De Limburgers verloren de wedstrijd in de eerste half uur. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Kasteelclub.

Wat Fortuna liet zien was een parodie op voetbal. Werkelijk alles ging mis bij de ploeg van Sjors Ultee, die zichtbaar not amused was. Dat Sparta niet al snel de leiding nam, lag aan Fortuna-doelman Yanick van Osch. Hij hield zijn ploeg aanvankelijk op de been.

Maar de 1-0 van Sparta was simpelweg niet meer tegen te houden. Van Osch had geen antwoord op het schot van de volledig vrijstaande Bryan Smeets. En na geblunder achterin bij Fortuna werd het een paar minuten later zelfs 2-0 door Lennart Thy. Fortuna mocht van geluk spreken dat het na 45 minuten niet 3-0 of zelfs al 4-0 stond.

Ultee had wel genoeg gezien en bracht Ivo Pinto, Toshio Lake en Bassala Sambou voor Roel Janssen, George Cox en Ben Rienstra. Door een prachtige knal van Mats Seuntjens leek Fortuna weer nieuwe energie te krijgen, maar daarna was het niveau weer bedenkelijk. De Limburgers ontsnapten aan goals van Vito van Crooij en Bart Vriends.

Echt dicht bij de 2-2 was Fortuna geen moment. In de slotfase besliste Emanuel Emegha namens Sparta de eindstand op 3-1.