Götze blijft om strijd met Ajax aan te gaan: 'We hebben nu een betere kans'

Götze blijft om strijd met Ajax aan te gaan: 'We hebben nu een betere kans'

15-09-2021 12:31
182

Mario Götze denkt dat PSV dit seizoen meer kans heeft op eremetaal dan vorig jaar. Het gat met Ajax is volgens de Duitser kleiner geworden en dat bewoog hem er ook toe om bij te tekenen in het Philips Stadion.

Vorig jaar willen de Eindhovenaren, en Götze dus ook, zo snel mogelijk vergeten. "Het gat van zestien punten met hen was zeker te groot", zegt de aanvallende middenvelder in een groot interview met Voetbal International. "Maar hun trainer zit er nu voor het vierde seizoen en zij hebben al een team gebouwd. Daar zijn wij nu mee bezig."

Als dat proces goed verloopt, voorspelt de wereldkampioen van 2014 dat PSV een serieuze uitdager voor Ajax gaat worden. "Ajax heeft een goed elftal, dat zag ik ook in de wedstrijd die we wonnen. Het zal heel zwaar, maar ook zeer interessant worden. Ik denk dat we nu een betere kans hebben om iets te winnen of succesvoller te zijn dan vorig seizoen."

PSV zit middenin een zware 'Europese' week. Afgelopen zaterdag werd AZ met 0-3 verslagen in Alkmaar, donderdag komt Real Sociedad op bezoek in het Philips Stadion en aanstaande zondag staat de topper tegen Feyenoord alweer op het programma.