Clasie spreekt harde woorden na frustrerende avond: 'Het is totaal AZ-onwaardig'

Clasie spreekt harde woorden na frustrerende avond: 'Het is totaal AZ-onwaardig'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 08:16vr 17-09-2021 om 08:16

AZ speelde donderdagavond op teleurstellende wijze gelijk tegen Randers FC. De Denen wisten tot tweemaal toe te scoren uit een standaardsituatie, waardoor AZ de groepsfase van de Conference League start met slechts één punt. Jordy Clasie baalde na afloop enorm van het vertoonde spel van AZ.

"Het is totaal AZ-onwaardig dat we hier gelijkspelen", stelt de middenvelder in gesprek met het clubkanaal. Ik ben teleurgesteld in het resultaat en in de manier van hoe we de wedstrijd hebben aangepakt. Het is ontzettend balen, dit mag ons gewoon niet overkomen."

Clasie legt de vinger op de zere plek en verklaart de oorzaak van de miserabele avond in Denemarken. "We hebben genoeg kansen gecreëerd en ons veldspel was redelijk tot goed. Maar we moeten scherper zijn in het afmaken van kansen. We moeten de wedstrijd eerder in het slot gooien en onszelf eerder gaan belonen waardoor we het onszelf makkelijker maken", stelt de middenvelder.

AZ-trainer Pascal Jansen waarschuwde zijn ploeg voor de wedstrijd voor het gevaar dat Randers kan stichten uit standaardsituaties. "We moeten daarin meedogenlozer en meer volwassen zijn", stelt Clasie, die verbetering eist. "Dat is iets waarin we heel snel stappen moeten zetten, want anders ga je wedstrijden heel erg moeilijk winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws