Berghuis geniet bij Ajax: 'Dat ging me niet in de koude kleren zitten'

Berghuis geniet bij Ajax: 'Dat ging me niet in de koude kleren zitten'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 08:45vr 17-09-2021 om 08:45

Steven Berghuis genoot woensdag met volle teugen van zijn eerste Champions League-optreden voor Ajax. De Oranje-international vindt steeds beter zijn draai als nummer tien en werd tegen Sporting Portugal beloond met een treffer.

"Het was een complete avond voor mezelf en voor het team. Ik heb genoten. Natuurlijk van mijn 1-3, maar eigenlijk van het hele spel", zegt Berghuis in De Telegraaf. "Dit is waar je naar streeft: domineren in Europa en je kwaliteiten tonen. Het was een mooie avond. Ik ben heel erg blij bij Ajax."

Berghuis merkt dat er als nummer tien iets anders wordt gevraagd dan op rechtsbuiten. "Het intuïtieve probeer ik wel in mijn spel te houden", geeft hij aan. "En dat wil de trainer ook graag. Maar bij elke positie horen taken en principes die we hanteren. Het is een mooie plek. Je hebt een afspeelmogelijkheid meer dan als rechtsbuiten. En als de buitenspelers in een één-tegen-één-situatie komen, kun je goed bijsluiten. Dat pakte tegen Sporting goed uit. Het is fijn dat ik op meerdere posities inzetbaar ben."

Berghuis voelt zich steeds meer thuis in het elftal van Ajax na een aarzelende start. De duels met Oranje deden hem goed. "Ik ben daarvoor op het EK weinig in actie gekomen, heb een andere voorbereiding dan normaal gehad en een late transfer gemaakt, waardoor er ook nog eens veel is gebeurd. Dat ging me niet in de koude kleren zitten. Uiteindelijk heb ik mezelf de tijd gegeven om weer gewoon mezelf te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ten hag Berghuis vaker gebruiken op '10'?

Ja!
90%
Nee!
10%
(3067 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws