18-09-2021 17:26
46

Bayern München heeft zaterdag een monsterzege geboekt in de Bundesliga. Mark Flekken gaf zijn visitekaartje af aan Oranje-bondscoach Louis van Gaal door zijn doel schoon te houden voor SC Freiburg.

Bayern München - Bochum 7-0
Bayern München verkeert de laatste weken in bloedvorm. In de Bundesliga werden Hertha BSC (5-0) en RB Leipzig (1-4) op een ruime nederlaag getrakteerd, waarna ook FC Barcelona (0-3) er aan moest geloven in de Champions League. Tegen promovendus Bochum nam de ploeg van Julian Nagelsmann zeker geen gas terug. Bayern trad vrijwel met zijn sterkste opstelling aan en Bochum kwam dan ook geen moment in het stuk voor.

Leroy Sané brak na zeventien minuten de ban en nog voor rust liep Der Rekordmeister uit naar een 4-0 voorsprong dankzij Joshua Kimmich, Serge Gnabry en een eigen doelpunt van Vassilios Lambropoulos. In de tweede helft kon Robert Lewandowski niet achterblijven. De Pool scoorde voor het dertiende competitieduel op rij, een record. Via Kimmich, Eric Maxim Choupo-Moting en Thomas Müller werd het uiteindelijk 7-0.

FSV Mainz - SC Freiburg 0-0
Mark Flekken, opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, hield zijn doel schoon voor SC Freiburg. Het FSV Mainz van basisspelers Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius kon de doelman nauwelijks in de problemen brengen. Voor rust werd er zelfs geen enkel schot op doel gelost door beide ploegen. Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft nauwelijks, waardoor het bij 0-0 bleef.