'Tegen Ajax al soortgelijke ambiance meegemaakt, Kuip is een geweldig stadion'

'Tegen Ajax al soortgelijke ambiance meegemaakt, Kuip is een geweldig stadion'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 13:29za 25-09-2021 om 13:29

Rogier Meijer is niet van plan om tegen Feyenoord met een extra verdediger te gaan spelen. De NEC-manager deed dat wel tegen Ajax, maar kreeg alsnog vijf doelpunten om de oren (5-0). Hij hoopt dat zijn ploeg van die wedstrijd heeft geleerd.

"We gaan niet zoveel veranderen ten opzichte van de laatste weken, omdat ik vind dat we een degelijke indruk maken in de verdediging", zo begint Meijer in gesprek met De Gelderlander. "Op sommige momenten in de wedstrijd zullen we een mannetje extra naar achteren halen, maar dat zal niet de hele wedstrijd het geval zijn."

Meijer stelde tegen Ajax vijf verdedigers op, maar dat hielp niet. Hij wil dat zijn spelers simpelweg beter spelen tegen Feyenoord. "Het systeem is niet het allerbelangrijkste. Als je met vijf verdedigers speelt en dan nog geen duels uitvecht, dan wordt het ook een lastig. Het gaat om de intentie die je hebt als team. Dat moet beter zijn dan tegen Ajax. Toen was het wat naïef in de opbouw."

De Kuip zit zaterdagavond voor het eerst sinds lange tijd weer helemaal vol nu de coronaregels worden losgelaten. Meijer wil dat zijn spelers ervan genieten. "We hebben bij Ajax al een soortgelijke ambiance meegemaakt. De Kuip is een geweldig stadion, zeker als het een avondwedstrijd is en volle bak. Dat is iets speciaals en daar moeten we ook van genieten. Dat werkt het beste als je ook een goed resultaat haalt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws