Ten Hag verwacht meer moeite voor zijn Ajax: 'Doet Groningen goed'

Ten Hag verwacht meer moeite voor zijn Ajax: 'Doet Groningen goed'

Gepubliceerd: zaterdag 25 september 2021 om 18:45za 25-09-2021 om 18:45

Laatste update: zaterdag 25 september 2021 om 18:50za 25-09-2021 om 18:50

Ajax neemt het zaterdagavond in de eigen Johan Cruijff Arena op tegen het FC Groningen van trainer Danny Buijs. Erik ten Hag verwacht dat het voor zijn ploeg een stuk lastiger wordt om doelpunten te maken dan tegen SC Cambuur en Fortuna Sittard.

Ajax is als een ware doelpuntenmachine begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen en heeft al 27 doelpunten gemaakt in 6 wedstrijden. De Amsterdammers krijgen zaterdag de kans om verder te werken aan het doelsaldo, wanneer Groningen op bezoek komt in de Arena.

Ten Hag verwacht echter dat het voor zijn ploeg een stuk lastiger gaat worden om doelpunten te maken dan tegen Cambuur en Fortuna. "Ik heb tegen mijn spelers gezegd dat het heel moeilijk kansen creëren en scoren is tegen Groningen. Dat doen ze goed. Voor ons is het een mooie uitdaging om te zien of we ook tegen deze compact spelende ploeg, die heel erg op verdedigen gefocust is, kansen kunnen creëren", zo vertelt Ten Hag voor de camera van ESPN.

Het 'zware programma' van Ajax is volgens Ten Hag geen probleem. "Ik weet niet of we een zwaar programma hebben. De spelers vinden het fantastisch, om de drie dagen spelen. We kunnen het niet met elf spelers, we moeten iedereen fris en gemotiveerd houden."

De wedstrijd tussen Ajax en Groningen begint om 18.45 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws