Ten Hag denkt terug aan Chelsea-duel: 'Nu wél die volwassenheid, denk ik'

Ten Hag denkt terug aan Chelsea-duel: 'Nu wél die volwassenheid, denk ik'

29-09-2021 13:00
24

Ajax beleeft met zes punten uit de eerste twee wedstrijden net zo'n vliegende start van het Champions League-seizoen als in 2019/2020. Toen eindigde men uiteindelijk – met tien punten – achter Chelsea en Valencia in de poule, maar trainer Erik ten Hag vindt dat zijn huidige selectie verder is dan de spelersgroep van toen.

Ajax heeft na twee van de zes speelrondes al een voorsprong van zes punten ten opzichte van Sporting Portugal en Besiktas te pakken. In 2019/2020 werd er in de derde poulewedstrijd thuis verloren van Chelsea. "Destijds ging het thuis in de laatste vijf minuten mis", weet Ten Hag nog, geciteerd door NU.nl. "We hadden daar een gelijkspel moeten koesteren, maar deden dat niet. Ik denk dat die volwassenheid er nu wél in zit. We gaan het zien tegen Borussia Dortmund (dat op 19 oktober naar Amsterdam komt, red.)."

Ten Hag had na de loting laten weten dat hij met Ajax graag in de Champions League wilde overwinteren, maar dat het geen must was. Na de eerste twee wedstrijden lijkt die lat alvast omhoog te kunnen. "Het is een prachtige uitdaging om ook tegen Dortmund een resultaat te halen. En het is ook niet onmogelijk. Ik heb er alle vertrouwen in. Dat moeten we ook uitstralen, al weten we dat we een hoger niveau moeten halen dan tegen Besiktas."