Klopp erg lovend: 'Weet dat het belachelijk klinkt, omdat ik hem amper opstel'

25-04-2022 10:55 Laatste update: 11:20
6

Na de Merseyside Derby stak Jürgen Klopp flink de loftrompet over Divock Origi. De Belgische spits zorgde voor de beslissende 2-0 tegen Everton, wat voor Klopp reden was om hem in het zonnetje te zetten.

Na afloop van Liverpool-Everton kreeg Klopp op de persconferentie vragen over Origi, die komende zomer transfervrij vertrekt bij The Reds. "We zullen hem missen", zei de Duitse coach. "Hij is een legende, op en naast het veld. Hij is een fantastische speler voor mij. Ik weet dat het belachelijk klinkt omdat ik hem niet vaak opstel, maar Origi is een spits van wereldklasse."

"Hij is zonder twijfel de beste afmaker die we hebben", ging Klopp verder. "Als je hem ziet op de training, zou iedereen hetzelfde zeggen. Door de kwaliteiten van andere spelers is hij geen basisspeler, dat is erg moeilijk. Iedereen houdt van Div en dat is terecht. Hij was weer erg beslissend, ik ben erg blij voor hem."

Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Origi ligt. De aanvalsleider speelde tot dusver - mede door blessureleed - slechts zes Premier League-duels dit seizoen. Daarin scoorde Origi drie keer.