Slot genoot meest van linkerkant: 'Linksback van Cambuur was ook heel goed'

11-11-2022 06:54 Laatste update: 09:09
51

Arne Slot was niet tevreden met de overwinning van Feyenoord op SC Cambuur. Zijn ploeg won in eigen huis met 1-0 van de Friezen, maar de oefenmeester kon nog niet echt genieten van de overwinning. Er was wel een groot lichtpuntje voor Slot: het spel van matchwinner Quilindschy Hartman.

"Ik ben vooral blij met de drie punten", vertelt Slot donderdagavond op de persconferentie na afloop van het duel. "Maar op dit moment ben ik eigenlijk helemaal niet zo tevreden. Morgen als ik wakker word zal ik waarschijnlijk blij zijn dat we dit soort mindere wedstrijden ook weten te winnen. Maar van tevredenheid is voor mij na vandaag in de verste verte geen sprake."

Wedden

Meer odds

Voor Slot was linksback Hartman wel de absolute uitblinker. De jongeling maakte een doelpunt en liet zich bij de kansen van Feyenoord zien. "Ik vond dat er bij de tegenstander ook een hele goede linksback op het veld stond", geeft Slot nog een pluim aan Cambuur-speler Alex Bangura. "Maar Hartman was vandaag de beste linksback op het veld. Hij moet nu gewoon zorgen dat hij dit niveau gaat vasthouden. Dan heb ik het eigenlijk nog niet eens over die goal, maar bij de twee kansen na rust was hij echt de aanleiding. In positieve zin natuurlijk."

Feyenoord-spits Danilo scoorde niet. Doordat de Braziliaan niet leverde, laait voor Slot de spitsendiscussie weer op. "Ik vind wel dat Danilo en Santiago Gimenez leveren. Als je ziet hoeveel zij scoren dan zijn dat goede aantallen voor een spits van Feyenoord. Gimenez heeft het mij deze invalbeurt niet persé laten zien dat hij nu weer moet starten in de aankomende wedstrijd. Ik wissel in die spitspositie wel eens als ik denk dat het tijd is voor een ander, maar op basis van vandaag is het nog geen uitgemaakte zaak wie daar gaat spelen."