Nieuwe Liverpool-tandem in de maak: 'Núñez wordt wild van voorzetjes Gakpo'

02-01-2023 15:01
29

In de nieuwe video van VoetbalPrimeur over de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool wordt het perspectief van de aanvaller besproken. Ook voormalig Liverpool-speler Boudewijn Zenden en clubicoon Robbie Fowler komen aan het woord. In wat voor situatie komt Gakpo eigenlijk terecht? En zal hij op de korte termijn veel speelminuten maken?

Dennie van Laar, hoofdredacteur van VoetbalPrimeur, stelt dat Gakpo in een wat moeizaam draaiend elftal terechtkomt. Dit valt niet los te zien van de vele blessures tijdens de eerste seizoenshelft. Iets wat in zijn voordeel zou kunnen uitpakken. "Liverpool heeft een beetje gekwakkeld in de eerste seizoenshelft en staat nu zesde. Er zijn veel blessures geweest, maar de selectie was te smal. Voorin hebben ze ook veel problemen gehad. Luis Díaz raakte geblesseerd, net als Diogo Jota. Het was vrij duidelijk dat Liverpool toe was aan nieuw bloed. Dat liet Jürgen Klopp ook wel merken."

Van Laar vervolgt: "Hij komt dus in een elftal wat kwakkelt, maar dat nu wel de portemonnee getrokken heeft, en waar hij de eerste versterking is. Hij is gewoon wel de kwaliteitsaankoop die ze echt nodig hadden links voorin. Na het wegvallen van Diaz en Jota schreeuwde de ploeg om een impuls voorin. Darwin Núñez zal ook wel heel erg blij zijn. Núñez wordt natuurlijk helemaal wild van al zijn voorzetjes. Je hoeft maar één compilatie van Gakpo te kijken en je ziet hoeveel ballen hij naar binnen draait op Luuk de Jong. Ik schat Núñez nog wel een tikkie hoger in", aldus van Laar met een knipoog. "Hij zal meteen heel veel gaan spelen."

Bekijk hieronder het volledige item met o.a. Boudewijn Zenden en 'The God of Anfield' Robbie Fowler over Gakpo en het Nederlands voetbal.